Palvelukartta

Pääkaupunkiseudun Palvelukartta on Helsingin kaupungin kehittämä ja ylläpitämä verkkopalvelu, jonka avulla käyttäjät löytävät pääkaupunkiseudun palvelut ja niiden tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot sekä yleiset tai käyttäjälle yksilöllisesti määritellyt esteettömyystiedot. 

Palvelukartan tavoite on opastaa kaikkia kaupunkilaisia löytämään ajantasainen tieto kaupungin tarjoamista palveluista ja niiden esteettömyydestä. Palvelukarttaa suunnitellaan saavutettavuus ensin -periaatteella, jolloin käyttökokemus on mahdollisimman vaivaton erilaisille käyttäjäryhmille. 

Esteettömyysasetukset 

Käyttäjä voi valita Palvelukartasta hänelle sopivat esteettömyysasetukset, jolloin toimipisteet tarjoavat ensisijaisesti käyttäjälle olennaista esteettömyystietoa. Jos esteettömyysasetukseksi valitaan esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuminen, näyttää haettu toimipistesivu ohjeet sinne kulkemiseksi lastenvaunujen kanssa ja varoittaa samalla mahdollisista esteistä. Asetuksia löytyy esimerkiksi kuulolaitteen käyttäjille, näkövammaisille ja liikkumisesteisille henkilöille.