Esteettömyyskoulutus

Invalidiliiton ESKEn videot

Videot havainnollistavat esteettömyyden tärkeyttä eri tilanteissa. Videoita voi hyödyntää vapaasti ja ne soveltuvat hyvin esimerkiksi koulutus- ja tiedotuskäyttöön. Suurin osa yleiseen esteettömyyteen liittyvistä videoista on toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Videoita asumisen esteettömyydestä:

Videoita esteettömyydestä:

Videoihin, joissa on puhetta, saa suomenkielisen tekstityksen avaamalla videon YouTubessa ja klikkaamalla oikealla alhaalla olevaa asetukset-kohtaa. Sieltä voi valita tekstityksen suomeksi.

Esteettömyystuotteiden näyttelyalue Esteri

Lasten liikennekaupungissa sijaitseva esteettömyystuotteiden näyttelyalue Esteri on ensimmäinen paikka Suomessa, johon on koottu laajasti eri valmistajien esteettömyystuotteita suunnittelijoiden ja rakennuttajien tutustuttaviksi. Tavoitteena on, että esillä olevat tuotteet edistävät esteettömien ratkaisujen käyttöä katu- ja viherrakentamisessa. 
 
Rakennusalan ammattilaisten lisäksi näyttelyalueella esteettömyystuotteisiin voivat tutustua myös niiden käyttäjät – eri tavoin liikkumis- ja toimimisesteiset. Liikennekaupunki on lähellä monien vammaisjärjestöjen toimitiloja ja kuntoutuskeskuksia. Aluetta voidaan näin käyttää esimerkiksi vammaisten lasten liikkumisharjoitteluun. 

Esteettömyystuotteet helpottavat erityisesti pyörätuolin tai rollaattorin käyttäjien sekä näkövammaisten liikkumista. Liikennekaupunkiin on asennettu muun muassa erilaisia ajoradan ja jalkakäytävän erottavia reunatukia, varoittavia ja opastavia päällysteitä ja tiemerkintöjä sekä portaita, joissa on kontrastiraita. 
 
Esteettömyystuotteiden näyttelyalueesta vastaa Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala. Esteriin on vapaa pääsy. Ryhmille tulee varata aika etukäteen, yhteystiedot alla. 
 

Esteettömyystuotteiden näyttelyalue Esteri 
Lasten liikennekaupunki 
Auroranportti 2, 00250 Helsinki 
puh. 09 310 89 047 
Katso sijainti kartalla 

Seminaarit

Helsinki 20 vuotta esteettömyyden edistäjänä -seminaari 24.11.2022